31 Temmuz 2012 Salı

ÖZGÜRLÜĞÜN TENİ YOKTUR

       
       Özgürlük ..herhangi bir cümlenin içinde kullanılmaya bile itiyacı olmayan ne güçlü bir kelime ...Bir çok şekilde ifade edilebilir aslında ..ama özgür olmak üzerinde kilitli kapıların, etrafında duvarların olmaması yada aklına her geleni gönlünce yapmak, uzaklara gitmek, kimseye hesap vermemek ..olarak tanımlanır genelde ..(bu genellemeye dahil olanlar kendilerini kandırır.)

                     
     Özgür olmak güzeldir.. trajik sonları korkmadan düşünmek ..umudu her defasında kucaklamaktır..Bazen sadece hissetmek ..
    Bütün sesleri bastırmak istercesine; zemini titreterek .. gücünü ıspatlamak isteyen bir trenin arkasından avazın çıktığı kadar çığlık atamak, isyan bayraklarını çekmektir ..

     Dört duvarın arasındayken bile olmak istediğin yerde olabilmektir ..
     Hayat bazen insanın sahip olduğu herşeyi alır elinden  ..buda yetmezmiş gibi sadece küçücük bir pencere bırakır ..AL ! buda seni tüketmeye yeter ! dercesine ..
 ..o pencereden şansın varsa bir parça güneş, biraz gökyüzü, bir kaç bulut  görebilirsin..
Sen düşüncelerinde özgür değilsen; hayatın sana bıraktığı tek şey olan o lanet dikdörtgen; senin için hazin bir sondur.
Yok eğer özgürsen;  gökyüzünün senin gördüğünden ibaret olmadığını, güneşin ..o küçük pencereden yüzüne ışıyacağını  bilirsin ..
O bir kaç buluta özlemini, öfkeni, aşkını, tutkunu, umutlarını sahip olduğun herşeyi..benliğini bile yükleyip gezersin semalarda ..  herkes anlayamaz  bunu  ..bilirsin ki anlattıklarının hepsi karşındakilerin anlayabildiğinden ibaret.. ama ..İnatla anlatırsın ..olurda belki yanındakiler anlar umuduyla ) tek bir kişi bile olsa çok şey değişir hayatlarda..


                                                       
     Bazende seçimlerindir seni özgür kılan ..bağıra bağıra ben buyum diyebilmektir..Kabul etmenizi, onaylamanızı bekleyen yok .. sizin ne  kalıplarınıza, ne sınıflarınıza, nede sınırlarınıza  ait değilim ..
                                    BEN SINIRSIZLIĞA,SONSUZLUĞA AİTİM ! (.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuz denetlendikten sonra yayınlanacaktır (;