13 Nisan 2012 Cuma

KONUŞMAK , KAYBETMEK , HAYAT !




      İnsanlar konuşa konuşa derler ..çoğu insanda bu klişeden yola çıkar hep.. umut işte :)
Anlaşılabilmenin verdiği huzur,anlamanın yarattığı güven asıl olanda budur zaten ..merkez budur ve bu böyle ezberlenmelidir  !..
İnsan ilişkilerinin temeli budur..İş,aşk,arkadaşlık ..kişiler,ilişkiler nasıl olursa olsun farketmez...Kendini savunmak için değilde;sadece anlamak ve anlaşılmak için konuşsa insanlar .. kaybetmenin acısını pervasızca olağan karşılamazlar.. yıllardır süren arkadaşlıklar  biter kardeşlikten öte olan, aşklara nokta konulur bencillik yüzünden .. çok sevdiğin ailene,annene karşı bile yaparsın bunu ..

    İronik olan ne biliyormusunuz ?
bunu yaparken nede emindir insan kendinden...emek verilen arkadaşlıkları,aşları bitirirken,bağları koparırken  başını hafif yukarı kaldırır ve burnundan hızlıca nefes alıp vererek  en iyisi bu dersin ben yapmam gerekeni yaptım kendimi savundum..O bencilin teki dersin (nokta)
Aradan günler geçer,elin telefona gider aramak istersin aşkını...(kendine çaktırmak istemeğin hüzün pişmanlık arası garip bişey hissedersin) usulca bırakırsın telefonu elinden..o an farkına varmaya başlarsın aslında ama daha erkendir ya atlatırsın,nasılsa alışacaksın..
Günler geçer yavaş yavaş sanki zaman hiç akmıyormuş gibi 1,2,3,4 gün olur  ...4 gün çok uzun bir zamanmış anlarsın :)    hafif bir  tebessüm olur yüzünde ama mutluluktan olmadığını bilirsin ;)

      Çocuk olduğun zamanları özlersin...düştüğün zamanları hatırlasın,dizinin yaralandığını ..ben canım acıdığı içinmi yoksa dizimdeki yarayı görüp korktuğum içinmi ağlardım hatırlamıyorum  :) Ama annem beni öpüp dizime  bir yarabandı yapıştırdığı zaman geçerdi herşey ..devam ederdim oynamaya...BÜYÜDÜM !
-Büyüdük artık demi millet :) biliyoruz ki annemizin şevkatli öpücüğü bile alamaz bizi bu oç.  hayatın  elinden ..öğrendik artık kader,hayat,dünya,yaşam siz ne diyorsanız artık o egoist,bencil,alaycı ne istediğini bilmeyen oç. oynayacak bizimle taki son nefesimize kadar ..kimileri pes edip intihar seçeneklerini düşünecek..kimileri güreşe doymayan pehlivan misali sonuna kadar devam diyecek ..bazılarıda (ki o en kötüsü) kendini onun eline bırakacak ..en kötüsü dedim çünkü bu bence dibi bulmadan düşmek gibi..Düşmek ,,düşmek ve düşmek okadar ..

Kızlar..erkekler bunu yazıyı okuyan herkimseniz size sesleniyorum ..
      *Aldata bilirsiniz fütursuzca,sadece aldanan olduğunuzu bilin.

      *Aldatılan olduğunu düşünenler,durmak yok yola devam :) sadece hayat sizin nasır tutmanızı istiyor ona istediğini vermeyin hayat oç.'da olsa içinde  eminim sizi mutlu edecek sayısız şey bulacaksınız ..

      *Deli gibi aşık olduğun aşkını;B.O.K'tan bir sebep uğruna kaybetmek üzere olanlar ..bu aralar bahisler sizin üzerinizden dönüyor ..oç. hayat gurura yatırdı bahsini  YANILTIN ONU :)

      *Ümitsice ayrı düşenler ..ayrılığın en doğru karar olduğunu düşünenler ..kalbinizde aynı şeyi söylüyorsa (ki hiç ihtimal vermiyorum) ayrı kalmaya devam edin.
-Yok eğer ben seviyorum niye bu ayrılık diyosan ..Silkelen ve kendine gel ..git kapısında yat  s..k.tr et  gururu falan ..yada ne biliyim git konuş;anlaşılmak için konuş ama savunma kendini gardını alma hemen kalbini aç ..

       *Dönülmez akşamın ufkunda olanlar ..yeni sayfa açanlar,zor günler sizi bekliyor ama çok değil  GÜZEL GÜNLER GÖRECEKSİZİNİZ GÜNEŞLİ GÜNLER :) oç. dünyaya inat yaşamak güzel ..

       *Hayat hiç kolay değil diğenler..Aramıza hoşgeldiniz...   :)
-sizde haklısınız küçükken zalimin cezalandırıldığı,kötülerin hep kaybettiği ..iyi ve dürüstlerin kazanan olduğu masallarla büyü serpil ..olgunlaşma döneminde nasıl bi dünya lan bu diye serzelişte bulun..tanıştınız işte ..gerçek olan bu acı ama OÇ..
-zenginler daha zengin..
-fakirker daha fakir ..
-zalimler daha zalim ..teşvikçileri bol
-dürüstler;  azınlık..
-DÜRÜSTLÜK TAVSİYE EDİLİR,FARKINIZ  OLSUN !


                                                                                                                    RAPSODİ*